Highland Games met barbecue

De Highland Games zijn de sfeervolle Schotse Spelen waarin elkaar uitdaagt. Wie is de snelste, de sterkste en haalt het beste gemiddelde? De Highland Games als uitje zijn een puik programma voor echte kerels en dames. Eindig de dag met een barbecue of burgermenu en je dagje uit is helemaal af.

                                                                                                                                              Ja ik boek de Highland Games!

 

“There are two things a Highlander likes naked , the other one is Malt Whisky” 

(Sir Robert Bruce Lockhart)


Wat zijn De Highland Games

In de Schotse Hooglanden spelen de trotse Schotten al meer dan 1000 jaar hun Highland Games. Traditioneel werden de Games tussen verschillende clans gestreden  tijdens de jaarlijkse clanbijeenkomsten. Ze bedreven dan politiek, sport en muziek. Soms werden de Highland Games gebruikt als er ruzie was over een meisje. De winnaar mocht de dame huwelijken. De onderdelen van de Highland Games veranderden met de eeuwen mee. Paalwerpen, steenwerpen, hamerwerpen, touwtrekken, balkwerpen zijn onderdelen die het meest voorkomen. De sterkste mannen van de clans strijden tegen elkaar met op de achtergrond Schotse doedelzakmuziek. De Highland Games als uitje zijn inmiddels wereldwijd populair. Vooral als vrijgezellenuitje. En da’s niet gek. Want wat is er nou leuker dan de kersverse bachelor uit te dagen in een hilarisch potje krachtmeting?

 

De Highland Games als uitje met BBQ

Wij van Free-Wheel organiseren al jaren de Highland Games als uitje. Tja, logisch want wij zijn natuurlijk niet voor niks het (te) gekste organisatiebureau van de Achterhoek.

 

Boek je bij ons de Highland Games als uitje dan:

  • Krijg je hier begeleiding in stijl bij
  • Is dit inclusief doedelzakmuziek
  • Dragen alle deelnemers een Schotse kilt
  • Ben je verzekerd van een geweldige beleving 

 

Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we hieronder een aantal meesterlijke dagjes uit als voorbeeld opgesomd:

  • Highland Games als vrijgezellenuitje: vanaf 15 kerels en na afloop aan de biertafel met een stevige burger
  • Highland Games als uitje met het personeel en daarna een barbecue of koud-warm buffet

Minimaal 15 personen voor de barbecue, highlandgames vanaf 10 personen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!
Arrangementen